شنای کودکان

ساخت وبلاگ

شنای کودکان

باتوجه به گرم شدن هوا در فصل تابستان یکی از بهترین سرگرمی ها و ورزش های آبی برای کودکان، شنا می باشد. متخصصان معتقدند که کودکان شجاع ترند؛ آن ها بدون ترسیدن از عواقب کارشان ، دست به کار می شوند و از این رو اگر اندک ترسی از آب هم داشته باشند به راحتی بر آن غلبه می کنند و با آب خو می گیرند، در حالی که برای این ترس از آب اگر از همان کودکی چاره ای اندیشیده نشود؛ در بزرگسالی غلبه بر آن به مراتب سخت تر خواهد بود .

همین طور متخصصان ورزشی معتقدند که کودکان در یادگیری شنا با استعدادترند، چون بخش اعظم یادگیری آن ها به صورت ناخودآگاه است و با تمرینات مستمر اشکالاتشان برطرف می شود و فرصت برای پیشرفت آن ها بسیار است .

ورزش شنا همزمان باعث تقویت اندام ها و عضلات می شود؛ به خصوص عضلات پا می شود و به رشد استخوان بندی کودک نیز کمک می کند. امکان تنفس بهتر کودکان نیز فراهم می شود زیرا شنا باعث افزایش حجم ریه ها می شود.

شنا به تعادل وزن کمک می کند و از این رو برای کودکان با اضافه وزن که ورزش هایی مثل پیاده روی برای آن ها کسل کننده است ، اما مجبور به کاهش وزن هستند مناسب است .

از طرفی ورزش شنا می تواند روی بالا رفتن اعتماد به نفس و حس استقلال فردی کودکان نیز موثر باشد.

فوایدروحی شنا
شنا کردنبه صورت گروهی بهکودکانتوصیه می شود زیرا که تحقیقات نشان داده کودکانی که به صورت گروهی تمرینات شنا را انجام می دهند،کار گروهیو همچنینکمکبه هم نوع را یاد می گیرند و این حرکات باعث تقویت روحیهاعتمادبه نفس در آن ها می شود.
وقتی کودکی در آب فاصله ای را شنا می کند، برای خود هدفی را در نظر می گیرد که اینهدفاگر چه به نظر والدین کوچک می آید، اما بهکودکانیاد می دهد که باید درزندگیهدفداشته باشند و برای رسیدن به آن تلاش کنند.

نکته مهم آن است که نباید کودک را مجبور کرد در آب بپرد بلکه باید به او زمان داد تا به تدریج با آب آشتی کند. چنانچه کودک ترس از آب داشته باشد، والدین باید در وان حمام یا زیر دوش او را با آب بیشتر آشنا کنند تا آب برایش مطلوب و دوست داشتنی باشد

استخر روباز یا سرپوشیده؟

استخرهای روباز به دلیل قرار گرفتن در معرض آفتاب و خاصیت ضدعفونی کنندگی نور خورشید انتخاب مناسبی هستند اما مراقبت از آفتاب سوختگی های کودک ناشی از قرار گرفتن در معرض آفتاب از اهمیت زیادی برخوردار است.

پوست ظریف و حساس کودکان نباید در مدت زمان طولانی در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرد. بنابراین توصیه می شود کودکان بیش از ۱۵ دقیقه در معرض آفتاب قرار نگیرند تا از خطرات آفتاب سوختگی در امان بمانند.

نکته مهم در مورد استخرهای روباز آن است که در ماه های تیر و مرداد و بین ساعت های ۱۰ صبح تا ۲ بعداز ظهر به علت درجه حرارت زیاد برای استفاده کودکان مناسب نیست.

از سوی دیگر استخرهای سرپوشیده نیز احتمال تشدید آسم را در کودکان مبتلا زیاد می کنند که علت آن نیز کلر موجود در این استخرهاست. بهتر است هنگام استفاده کودکان مبتلا به آسم، والدین دقت بیشتری داشته باشند.

چه سنی مناسب آموزش شناست؟

سوال اصلی پدر و مادرها در مورد ورزش شنا، سن دقیق آموزش آن به کودک است. سن مناسب برای آموزش شنا در کودکان را معمولا ۴ سالگی می دانند. دلیل آن نیز ضریب هوشی کودک و اندام های اوست.

او در این سن آمادگی ذهنی و جسمی لازم را برای آموزش دارد. در واقع وضعیت حرکتی کودک به گونه ای است که استعداد آموزش شنا را پیدا می کند.

بهتر است کودک قبل از ۴ سالگی به همراه پدر و مادر فرصت آشنایی با آب را پیدا کند و به زور و اجبار وارد آب نشود چون در مواجهه با آب خطراتی مانند غرق شدن متوجه کودکان است و به همین دلیل والدین باید مراقبت لازم را در این مورد انجام دهند و ایمنی کافی را برای کودک هنگام شنا فراهم کنند.

شنا کودکان در دریا

آب تنی در دریاها هم باعث آلودگی شناگران می شود. این امر، بستگی به غلظت مواد آلوده در دریا دارد؛ به خصوص در دریای جنوب که آلوده به مواد نفتی نیز هست.

اگر غلظت این مواد کم باشد؛ معمولاً مشکل زیادی ایجاد نمی کند اما اگر غلظت مواد آلوده دریا بالا باشد هم استنشاق آب و هم وارد شدن به آن می تواند صدمات ریوی قابل توجهی ایجاد کند بنابراین این فکر درست نیست که چون آب دریا نمک دارد و نمک ضدعفونی کننده است پس شناگران را آلوده نمی کند.

آلوده شدن در دریا، به حساسیت فرد یا کودک هم بستگی دارد. ممکن است برخی از بیماریهای عفونی، برخی را آلوده و بعضی دیگر را آلوده نکند.

در مناطقی که جمعیت زیادی مشغول شنا هستند ممکن است بسیاری از افراد،بهداشت مناسبی نداشته باشند و آب را آلوده کنند. در حالی که اگر شنا در دریا با اصول درستی انجام شود و کودک اجازه نداشته باشد سرش را در عمق آب فرو ببرد و پس از شنا به درستی حمام شود، دچار مشکل زیادی نخواهد شد.

زمانی که کودک تان نزدیک ساحل بازی می کند، به او جلیقه نجات مناسب جثه اش بپوشانید. جلیقه های شناور، تیوپ ها و بازوبندهای بادی وسایل مناسبی برای جلوگیری از غرق شدن کودک هستند.

استفاده از لوازم جانبی شنا برای کودکان

مایو شنا:

باید سبک، کوتاه و چسبیده به بدن باشد، نباید آب را در خود نگاه دارد، مایو استاندارد فاقد جیب است.

عینک شنا:

از ملزومات شنا است، اعتماد به نفس و احساس راحتی شناگر را در آب افزایش می دهد، شناگر حرکت اندامهای خود را در آب می بیند و کنترل بهتری در حرکت آنها در آب دارد. لذا، بیشتر مربیان حرفه ای، استفاده از آن را برای شاگردان اجباری می کنند.

عینک شنا باید روی صورت شما راحت باشد، عینک را بدون استفاده از کش روی چشمان خود قرار دهید، در این صورت باید اندکی احساس مکش کنید و نباید عینک از صورت شما پایین بیافتد. هرگز به سطح داخلی لنز عینک دست نزنید زیرا مواد ضد بخار (Anti Fogg) آن از بین خواهد رفت.

کلر موجود در آب استخرها موجب تحریک و قرمزی چشم می شود و استفاده از عینک شنا برای پیشگیری از آسیب به چشم ضروری است. قرمزی و التهاب چشم پس از خروج از استخر نشانه آسیب به چشم است و در استخر باید حتماً از عینک شنا استفاده شود.کلر موجود در آب استخرها موجب تحریک چشم می شود و در دراز مدت برای سلامت چشم مشکل ساز خواهد شد.

گوشگیر:

برای کسانیکه احتمال عفونت گوش وجود دارد توصیه می شود، اما اجباری نیست. اگر کودک سابقه گوش درد دارد باید حتماً از گوش گیر هنگام شنا اسفاده کند و این کودک باید بلافاصله بعد از شنا حتما گوشش را خشک کند.

دماغگیر:

اگر کودک سابقه برونشیت یا گوش درد دارد باید در شنا کردن کمی محتاط تر عمل کند. این کودک نباید در آب شیرجه برود. استفاده از دماغ گیر هم برای او ضروری است چون پنس ها مانع ورود احتمالی آب از راه مجاری بینی به سینوس های او و تحریک احتمالی آن ها می شود.

حلقه شنا یا تیوپ شنا:

یکی از تجهیزات موردنیاز شنا، حلقه شنا می باشد. حلقه شنا بیشتر برای کودکان و شناگران مبتدی به کار می رود. نکته مهم در تهیه حلقه شنا، اندازه مناسب آن برای بدن کودکان است. حلقه شنا باید متناسب با اندام شخص تهیه شود، تا امکان نگهداری او را در زمان آموزش داشته باشد. حلقه های شنا در اندازه های برای سنین مختلف در نظر گرفته می شود.

جلیقه شنا:

جلیقه شنا به عنوان ابزار کمک کننده برای کودکان مورد استفاده قرار می گیرد. درواقع کاربری آن شبیه حلقه ها یا تیوپ های ایمنی شنا است، با این تفاوت که کودک آزادی بیشتری در هنگام استفاده از جلیقه دارد.

تشویق کودکان با موزیک

کودکان برای ادامه هر راهی نیاز به انگیزه دارند. این روزها گوش دادن به موزیک یکی از مهم ترین سرگرمی های کودکان و حتی بزرگسالان است. حال اگر کودکان هنگام انجام اعمال سخت و یادگیری رشته های ورزشی که نیاز به اراده و تکرار و تمرین دارند، بتوانند موزیک گوش دهند، ادامه راه برای ایشان آسان تر است mp3 player های ضدآب با تنوع بسیاری در بازار ایران وجود دارند. با صرف هزینه اندکی و کودک تان را برای ادامه راه یادگیری تشویق کنید.

آموزش شنا به کودکان

آموزش شنا در آب صورت می گیرد و هرگز قبل از به آب زدن شنا را نخواهید آموخت، در اینجا اصول اولیه ای که برای شنا لازم دارید مطرح می شود:

۱٫ به ترس خود از آب و غرق شدن غلبه کنید و به لذت شنا کردن فکر کنید. واقعیت این است که چگالی بدن انسان در حالتی که هوا در ریه داشته باشد، از آب کمتر است و بدن انسان روی آب باقی می ماند، اما با وجود ترس و استرس، شخص شروع به دست و پا زدن کرده و در اثر ترس ریه خود را از هوا خالی می کند، سپس چگالی بدن او از آب بیشتر شده و به زیر آب فرو می رود.

برای اثبات این موضوع، روی آب دراز بکشید و صورت خود را از آب بیرون نگاه دارید، سعی کنید همواره مقداری هوا در ریه خود داشته باشید. اگر هوا را به بیرون بازدم می کنید، بلافاصله هوای جدید را به ریه خود وارد کنید.

با این کار خواهید دید که می توانید مدت زیادی روی آب خوابیده و از شناور بودن لذت ببرید.

علاقه به آب و لذت بردن از شنا، بیش از ۵۰ درصد از شنا کردن است.

شنای طول/عرض زمان دار:

زمان بگیرید و به کودکتان اجازه بدهید یک دور طول/عرض استخر را شنا کند. شنا از مفیدترین ورزش های آبی برای قلب و عروق است. ممکن است شنای زمان دار برای کودکان چندان جالب نباشد، ولی اگر آن را به شکل یک مسابقه دربیاورید می توانید آن ها را کاملاً جذب کنید. می توانید زمان هر روز را با روز قبل مقایسه کنید و ببینید که آیا پیشرفتی داشته است یا نه. این کار را به مدت یک هفته انجام دهید و سپس آن را به دو دور افزایش دهید. می توانید هر هفته یک دور به تعداد بیفزایید

مسابقه ی شکار:

برای تدارک ورزش های آبی بین بچه ها خلاق باشید و یک مسابقه ی شکار در استخر برگزار کنید. اسباب بازی های بسیاری هستند که روی آب شناور می مانند و بعضی ها نیز در آب فرو می روند. بدون اینکه کودکتان متوجه شود ۱۰ اسباب بازی را در استخر بیندازید و سپس به او بگویید که آن ها را یکی یکی جمع کند و تلاش او را برای جمع کردن اسباب بازی ها تماشا کنید. با این کار هم ورزش خوبی می کند و هم از این کار لذت می برد. می توانید این بازی را برای حدود نیم ساعت ادامه بدهید.

بسکتبال:

انجام هر ورزشی در آب یک تمرین بسیار مفید است. می توانید تمرین پرتاب کنید و بعد با شنا توپ را دوباره بگیرید و یا چند نفری مسابقه برگزار کنید.

اگر می خواهید مسابقه بدهید به دو تور نیاز خواهید داشت. هر تیمی که امتیاز بیشتری کسب کند برنده است. اگر به مدت ۳۰ دقیقه این ورزش را انجام دهید برای یک روزتان کافی خواهد بود.

مسابقه های چند مرحله ای
می توانید در استخر با مسابقه های چند قسمتی یک ورزش مفرح ایجاد کنید. به کودکان یاد بدهید که توی استخر بپرند، چند حلقه را جمع کنند، از وسط تیوب شیرجه بزنند و از میان پاهایتان شنا کنند. اولین نفری که تمام این مراحل را پشت سر بگذارد و به انتهای دیگر استخر برسد برنده است.
نوع دیگری از ورزش های آبی می تواند انداختن آدمک بادی داخل استخر باشد تا ببینید کدامیک از بچه ها سریعتر می تواند آدمک را نجات بدهد و از تمام موانع عبور کند. حتی می توانید از بچه ها بخواهید روی یک قایق بادی چند متر شنا کنند. مسابقه های چند مرحله ای بسیاری هستند که می توانید از آنها استفاده کنید. کافی است به اطراف نگاه کنید و از اشیائی که دارید استفاده کنید.

تربیت بدنی و علوم ورزشی...
ما را در سایت تربیت بدنی و علوم ورزشی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 6sportbody8 بازدید : 214 تاريخ : يکشنبه 28 مرداد 1397 ساعت: 9:37