بدنسازی یا فیتنس! انتخاب شما کدام است؟؟

ساخت وبلاگ

بدنسازی یا فیتنس! انتخاب شما کدام است؟؟

۲۳ دی

بدنسازی و فیتنس دو واژه ی آشنا در علم ورزش امروزمی باشند. در این مقاله به تفاوت های اساسی بین این دو ورزش می پردازیم.

عموم مردم بدنسازی و فیتنس را معادل هم قرار داده و گاهی با یکدیگر اشتباه می گیرند و تفاوتی بین این دو قائل نیستند در نتیجه ممکن است انتخاب های نادرستی داشته باشند و از هدف خود در انجام تمرینات ورزشی دور شوند. مهم ترین و اصلی ترین تفاوت بین بدنسازی و فیتنس هدف از انجام این ورزش ها می باشد.هدف از بدنسازی حجیم کردن عضلات بوده و به برآمدگی و برجستگی عضلات توجه می شود. در حالی که هدف از انجام ورزش های فیتنس و کراس فیتتناسب اندام و رسیدن به یک اندام خوش فرم است.به همین دلیل تمایل به انجام فیتنس در خانم ها و بدنسازی در آقایان بیشتر می باشد.

برنامه ورزشی:

بدنسازیمعمولا به یک فعالیت ورزشی دائمی برای یک دوره ۳ یا ۴ بار در هفته به شکل ممتد نیاز دارد. در هر جلسه دوساعت تمرین با هل دادن، لیفت کردن وکشیدن وزنه های سنگین سپری می شود. قانون کلی و عمومی در علم ورزش وجود دارد که وزنه زدن را نسبتاً آسان ترین راه برای رسیدن به توده ی عضلانی می داند.تمرینات بدنسازان معمولاً متشکل از تعداد کمی تکرار با میزان وزنه ی بالا است بنابراین شدت تمرینات در بدنسازی بالا می باشد و تغییر در برنامه ورزشی هر هفته الزامی است.در فیتنس شدت حرکات کمتر و زمان انجام این ورزش کوتاه تر است. حدود ۴۵ دقیقه در هر جلسه ورزشی کافی می باشد و تمریناتی که باید انجام شود نیمی هوازی و نیمی دیگر تمرین با وزنه های سبک است و تغییر در برنامه ورزشی فیتنس هر ۴ هفته یک بار می باشد.

ورزش هوازی در مدت نسبتاً طولانی، باعث می شود ضربان قلب بالا برود و فرد تندتر نفس بکشد و این منجر به اکسیژن رسانی بیشتر می شود؛ اکسیژن رسانی به بافت ها، سوخت و ساز را افزایش می دهد و چربی سوزی رخ خواهد داد؛ این بدان معنی نیست که فیتنس کارها نیازی به عضله ندارند؛ به طور کلی عضلات بافت بسیار با ارزشی هستند که انرژی بدن را تأمین می کنند و باعث بهبود متابولیسم می شوند؛ بنابراین در فیتنس نیز عضله ساخته می شود و به نفع تناسب اندام می باشد؛ ولی در این شیوه فرد به عضلات بسیار برجسته و حجیم دستپیدا می کند.

تغذیه:

پروتئین عنصر سازنده عضلات است به همین علت بدنسازان لازم است که برای حجیم کردن عضلات خود تغذیه و رژیم غذایی که حاوی پروتئین بیشتری باشد را رعایت کنند این افراد باید گوشت، ماهی، لبنیات و سفیده تخم مرغ به فور بخورند.اما درفیتنسداستان تغذیه متفاوت است. فیتنساساساً به معنای rdquo; متناسب بودنrdquo; است و نیازی به خوردن یک غذای خاص برای متناسب ماندن نیست. فیتنس بیشتر بر خوردن غذای سالم مانند سالاد، سبزیجات و میوه تکیه دارد. و بیشتر کسانی که فیتنس کار می کنند اینگونه به نظر می رسد که در حال کم کردن چربی هستند.

افرادی که اضافه وزن بیشتری دارند در فیتنس باید کالری مصرفی خود را کاهش بدهند و حداقل برای مدتی از خوردن مواد غذایی چرب، شیرین و نشاسته ای بپرهیزند.استفاده از مکمل های ورزشی مانند پودرهای پروتئین در میان بدنسازان بیشتر بوده و جزیی از رژیم غذایی آنها محسوب می شود. تفاوت اصلی میان برنامه غذایی بدنسازان و فیتنس کاران در میزان کالری مصرفی آن ها می باشد. مدل های فیتنس حرفه ای بیشتر از ۲۵۰۰ کالری در روز مصرف نمی کنند اما بدنسازان به طور منظم بیشتر از ۵۰۰۰کالری در روز مصرف می کنند که ۵۰ درصد آن را پروتئین تشکیل می دهد و بقیه آن شامل کربوهیدرات، میوه جات و سبزی جات است.

به طور کلی بدنسازی و فیتنس را شاخه هایی از یک درخت می پندارند و این شما هستید که انتخاب می کنید در کدام یک از این شاخه، ورزش و فعالیت کنید.

تربیت بدنی و علوم ورزشی...
ما را در سایت تربیت بدنی و علوم ورزشی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 6sportbody8 بازدید : 154 تاريخ : شنبه 26 خرداد 1397 ساعت: 6:45